17 ianuarie 2012

CONCLUZIILE 'REVOLUTIEI' 2012

Pentru ce iese lumea in strada?
Pentru bani,visuri,case...toate se pot rezuma la un trai mai bun.
Si uite asa cu mic cu mare romanul de rand iese ca nu-i convine ceva,fie ca-i salariul,bursa de la facultate,somajul,pensia,nevasta sau purcelul.Evenimentele din ultimile zile ne arata o Romanie mai dezbinata ca oricand.

Dezbinata pentru ca fiecare incearca sa obtina ceva pentru interesul propriu din aceasta tentativa de revolutie,exact asa cum se obtin pentru interes propriu din 89' incoace prin spaga la doctori,profesori,examene,administratiile locale,s.a.m.d.
Pe deoparte opozitia in frunte cu marii ei lideri,Antonescu si Ponta,nu conteneste a lovi in Basescu  pe la tv si international,cum ca demisia multiubitului presedinte ar rezolva tot.

Actualii guvernanti vor sa ramana la guvernare si de frica multimii aproape ca l-au primit pe Arafat in genunchi inapoi ,doar,doar se vor mai potolii masele de oameni suparati,astfel sa-si pastreze si ei scaunele.

Raed Arafat mai mult ca sigur isi dorea postul inapoi cu ardoare,fapt pentru care nici n-a miorlait prea tare la invitatia BOC-angiului de a mai reanaliza legea sanatatii inca 2 decenii.

Jandarmii vor acasa pentru ca s-au saturat sa stea si sa fie injurati si huliti de proprii lor concetateni pe un salariu de nimic,si nici macar flori nu primesc  daca ajung la spital sau cotonagesc cativa pensionari deja 'batuti' de osteporoza.

Ilustrii demagogi Irinel si Diaconescu,impreuna cu organizatiile aparute peste noapte isi fac propanganda pentru primaria capitaliei,respectiv presedentie.

Huliganii de pe stadioane isi varsa frustrarile copilariei cand probabil isi puneau perna pe fata  la filmele horror iar acum isi masoara muschii cu tomberoanele si pietroaiele iesite in cale, pe principiul golanesc'dai si fugi  ca suntem multi si n-au cum sa ne prinda'.

Poate ca asta e blestemul nostru,sa nu cunoastem adevarata implinire si multumire decat daca suntem indiferenti la problemele celorlalti si alergam toata viata ca niste egoisti nemuritori dupa avutie proprie iar cuvinte ca onoare,loialitate,respect,demnitate le ascundem acolo langa praful de sub pres.
Asa se intampla cand boii nu trag in aceeasi directie...e vai si amar de caruta.Caruta Romania 2012 a obosit de atatea 'hais' si 'cea' si parca nici boii nu mai au putere sa mai traga la ham.

18 comentarii:

  1. Cred ca e cel mai bun articol care l-am citit pana acum pe net! Scurt si la obiect, dar plin de ironie amara...
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. OZiCaToateCelelalte17 ianuarie 2012 la 22:41

    mersi.din pacate asta-i adevarul privind romania de azi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. tin sa te contrazic! nu se lupta pt interes propriu! noi, studentii luptam pt modificarea legii educastiei, pt ca voi, elevii sa ajungeti sa aveti profesori pregastiti! luptam pt primirea unor sume mai mari in spitale ca sa nu mai moara tineri la usile doctorilor!
    inainte de a scrie un articol ce implica politica, cel mai bine este sa vorbesti inainte cu cei care stau si striga sa ni se dea bani sa platim facturile la caldura in universitatile de stat!

    RăspundețiȘtergere
  4. OZiCaToateCelelalte17 ianuarie 2012 la 22:55

    ma intreb de ce nu striga studentii pentru facturile la caldura ale pensionarilor pentru ca acestia intradevar nu pot sa le plateasca si mor de frig in casa  ,nu studentii!
    cat despre studenti exact cum ziceai isi doresc sa fie mai bine pregatiti sa aiba un viitor mai frumos in fata si mai banesc.eu zic ca asta e interes propriu.

    RăspundețiȘtergere
  5. OZiCaToateCelelalte17 ianuarie 2012 la 22:56

    ma intreb de ce nu striga studentii pentru facturile la caldura ale pensionarilor pentru ca acestia intradevar nu pot sa le plateasca si mor de frig in casa  ,nu studentii!
    cat despre studenti exact cum ziceai isi doresc sa fie mai bine pregatiti sa aiba un viitor mai frumos in fata si mai banesc.eu zic ca asta e interes propriu.

    RăspundețiȘtergere
  6. dar ai fost langa sa auzi ce am scandat?! da, vrem bani de caldura! vrem pensii pt cei care s-au luptat in 89, vrem sa picati cat mai multi bacul ca sa vedeti ce inseamna sa ai un profesor fara chef de a veni intr-o institutie inghetata si elevi tot mai tampiti!
    e superb sa privesti cu burta in sus la televizor in timp ce profiti de pe urma "fraierilor" care scandeaza! asta e interes propriu si subiectivitate!
    sunt cam 1500 de studenti la stiinte politice, consulta macar 1 si o sa vezi ce ai putut sa scrii....

    RăspundețiȘtergere
  7. nu exista in Romania actuala institutie care sa nu aiba nevoie de fonduri! Problemele sunt toate nivelurile. Si nu e vorba de politica, nu facem politica cand ne exprimam parerea! Ceea ce se afirma in articol si sunt de acord, e faptul ca fiecare cere ceea ce-i trebuie! Pensionarii vor pensii mai mari (e si normal!), elevii isi cer si ei drepturile(iar normal), dar pensionarii nu se gandesc si la elevi si elevii nu se gandesc la pensionari. Despre asta era vorba. Fiecare vrea ceva: elevii si pensionarii sunt in strada. In acest timp, ceilalti sunt la munca, cotizand si pentru elevi si pensionari. E doar un comentariu generalizat. NU sunt pensionarii si elevii singurii afectati in Romania !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. OZiCaToateCelelalte17 ianuarie 2012 la 23:10

    exact asta e si in articolul meu.pe tine te intereseaza studentii si banii de caldura,pe altii ii intereseaza sa-l dea jos pe basescu,pe altii sa-l inlocuiasca,pe altii ca de ce n-au pensia mai mare,degringolada...priveste mai in ansamblu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am luat demult bacul, chiar si licenta:))) Si e aiurea sa dai vina pe profesorii ca nu vor elevii  sa invete! Daca exista personal slab calificat in sistemul educational, asta se rezolva local prin concediere, nu prin mai multe fonduri! Presupun ca dumneavoastra lucrati in domeniu, pentru ca v-ati blocat pe acest subiect al elevilor nepreagatiti si profesorilor inghetati si fara fonduri... Sunt si profesori extraordinari, care au placerea sa predea elevilor "din ce in ce mai tampiti" , chiar si -0 grade. Depinde si de caracterul omului ...

    RăspundețiȘtergere
  10. deja transmiti mesaje politice fara un fond, faci aici teoria conspiratiei! du-te, scandeaza, uita-te, fa ce vrei tu in piata si vezi ce inseamna sa lupti pt ceva, nu sa primesti la bot CA CAlul!

    RăspundețiȘtergere
  11. OZiCaToateCelelalte17 ianuarie 2012 la 23:24

    deja transmiti non-sensuri si nici o idee concreta,sa nu zic agresiva fara sa te fi deranjat cineva.esti romanul tipic care face galagie fara sa stie de ce face:)

    RăspundețiȘtergere
  12. tu stii politica sau asa crezi tu, desi n-ai fost la proteste! dar stii tu de ce si pt ce se scandeaza,... vezi ss nu nimeresti la bac un priofesor ca mine ca atunci o sa vezi cum romanii nu stiu pt ce protrsteaza!

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa e, O Zi ca Toate Celelalte, nu o mai da in teoriile conspiratiei, in curand o sa citesc pe blog despre ce OZN`uri ai mai vazut tu la Base` sub pat!!! Si nu mai scrie pareri politice pe blog! Pentru asta trebuie  sa fii student la stiinte politice, altfel, ciocul mic!!! Tu nu ai voie! Daca ai o parere iesi in strada si da foc la ceva, cum te sfatuieste tanti Cosmina:*

    Conspiratorule!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. tu stii politica sau asa crezi tu, desi n-ai fost la proteste! dar stii tu de ce si pt ce se scandeaza,... vezi ss nu nimeresti la bac un priofesor ca mine ca atunci o sa vezi cum romanii nu stiu pt ce protrsteaza!

    RăspundețiȘtergere
  15. stiu, ai incercat sa fii ironica acum:) Nu ti-a iesit! Mai insista! E bine ca totusi ai o opinie si insisti asupra ei.. la infinit...

    RăspundețiȘtergere
  16. sunteti inca niste copii naivi! dai foc in strada cand esti sarac cu duhul, cu inteligenta, cand nu ai ce face!
    daca ati citi voi ce am zis, ati intelege ca i-am atras fetei atentia sa nu-i mai atace pe cei care cer niste drepturi, nu sunt mofturi!
    si da, ca sa transmiti un mesaj politic, trebuie sa stii si ceva stiinte politicem, altfel te exprim gresit si devii subiectiv!

    RăspundețiȘtergere
  17. nu, nu am fost \ironica, chiar nu am fost si nici nu am incercat sa fiu! sunt multi profesori ca mine care corecteaza si supravegheaza la bac!

    RăspundețiȘtergere
  18. pentru toti cei care au criticat acest articol tin sa le reamintesc ca traim in romania anului 2012, si ca avem dreptul sa ne exprimam propria parere liber. sunt de accord cu
    O Zi Ca Toate Celelalte.daca intrebi 20 de oameni care protesteaza dece o fac, o sa primesti 20 de raspunsuri diferite. si in plus nu va mai laudati cu facultati de stiinte politice. sunt egale cu 0. iar studentii de la stiinte politice nu sunt cu nimic mai buni decat cei de la celelalte facultati.ca sa faci politica nu tre sa fi facut facultatea de stiinte politice. politica o poate face oricine. si ca sa ating un pic si subiectul bacului si al profesorilor, vreau sa precizez ca cel care a spus ca este vina profesorilor ca nu iau copiii bac-ul este un dobitoc. copiii nu au luat si nu or sa ia bac-ul pentru ca nu vor. de ce sa invete cand mai bine pot sa iasa in cluburi? sau sa plece cu gasca la munte sau mare. daca un copil nu ia bacul este in proportie de 80%vina parintilor care nu iau oferit acel minim de educatie care sa ii permita sa faca diferenta intre bine si rau. si cu acestea fiind spuse mi-am incheiat pledoaria..felictati
    O Zi Ca Toate Celelalte pentru articol.o zi frumoasa tuturor.

    RăspundețiȘtergere